Procházka nem távozik új pártba, marad a KDH-ban

2012. május 12. - 19:38 | Belföld

Radoslav Procházka parlamenti képviselő a KDH tagja marad, még akkor is ha egy új jobboldali tömörülés alakul - közölte a SITA hírügynökséggel.

A közelmúltban vált ismeretessé, hogy Daniel Lipšic (KDH) volt belügyminiszter egy új jobboldali párt megalapításán gondolkozik nyilatkozatai alapján május végéig meghozza a döntést ebben a kérdésben.

"A KDH tagja maradok, és nem távozom új pártba. Azt sem tudom megítélni, hogy egyáltalán létrejön-e, igazából nem is gondolkozom ezen" - nyilatkozta szombaton a SITA hírügynökségnek Procházka, aki kiváló kapcsolatot ápol Daniel Lipšiccel.

Jana Žitňanská a párton belül szintén a Lipšic-féle szárnyat erősíti, ő nem akarta kommentálni a pártalapítással kapcsolatos információkat. "Semmit nem gondolok a pletykákról, mindig voltak és lesznek is, nem foglalkozom velük. Nem foglalkozom távozásokkal, érkezésekkel. Meg kell találnuk azt, ami hiányzik a jobboldalból" - hangsúlyozta. Arról viszont egyáltalán nem nyilatkozott, hogy a KDH júniusi kongresszusán újra indul-e a párt alelnöki posztjáért.

A pletykák és párbeszédek addig fognak zajlani, amíg a lehetséges távozásról Lipšic nem nyilatkozik - véli Pavol Abrhan KDH-s képviselő. "Fontos, hogy Lipšic egyértelműen nyilatkozzon, ezzel véget vetne a találgatásoknak" - fejtette ki álláspontját Abrhan. Hozzátette: arról nem tud, hogy Lipšic a KDH-ból bárkit is megkeresett volna a pártalapítással kapcsolatban.

(sita/parameter)