Matovičot az bántja, hogy a melegek intoleránsak a homofób Kuffával szemben

2012. május 13. - 09:08 | Belföld

Igor Matovič (Egyszerű Emberek) nem szólítja fel frakciójuk képviselőjét, Štefan Kuffát, aki a minap betegeknek nevezte a homoszexuálisokat, hogy hagyja el a parlamentet.

"Az én célom az volt, hogy olyan embereknek nyújtsak lehetőséget bejutni a parlamentbe, akik soha nem fognak félni kimondani a véleményüket" - fogalmazott. Hozzátette, hogy a saját véleménye közléséért sem saját pártja, sem más párt tagját nem fogja felszólítani a távozásra.

Egyszersmind hangsúlyozta, hogy a gay-ek szervezete is lehetett volna toleránsabb. "Annál jobban bánt, hogy a gay-ek szervezete, amely elvárja a toleranciát a nézeteikkel és a tetteikkel szemben, büntető feljelentés megtételét fontolgatja, amiért Kuffa kimondta a saját véleményét" - szögezte le. Hozzátette, azt remélte, hogy az az időszak már elmúlt, amikor valakit a véleménye miatt üldöztek (!).

Mindezek ellenére Matovič állítja, hogy nem osztja Kuffa véleményét, és szerinte az egyedülálló az Egyszerű Emberek frakcióján belül. Közölte, hogy ő maga a normális szexuális orientációtól való elhajlásnak tekinti a homoszexualitást, de nem betegségnek, amit gyógyítani kellene.

Sme/para