Lemondott alelnöki posztjáról és távozik a Hídból is Pfundtner Edit

2012. május 14. - 18:42 | Belföld

Lemondott alelnöki posztjáról és kilépett a Hídból Pfundtner Edit hétfőn – tudta meg a Paraméter.

A pártból való távozás tényét a politikus megerősítette, hozzátéve egyszersmind, nem kívánja azt a sajtóban megindokolni.

"A lelkiismeretem tiszta, hosszas vívódás után annak tudatában hoztam meg a döntést, hogy mindig minden helyzetben korrekt módon viselkedtem. A pártnak végzett munkámért sem pártalapítóként sem pedig a parlamenti képviselőként nincs okom szégyenkezni és pártból való távozásomnak ahhoz sincs köze, hogy a március 10-kei előrehozott parlamenti választásokon nem jártam sikerrel“ – válaszolta a Paraméternek Pfundtner Edit arra a kérdésre, hogy miért döntött a távozás mellett. Hozzátette: egyelőre nem fontolgatja, hogy más párthoz csatlakozzék, annak ellenére sem, hogy Pozsonyban önkormányzati képviselőként tovább kíván dolgozni.

Bugár Béla Pfudtner távozását kommentálva kijelentette, sajnálatosnak tartja a döntést, hiszen számított a párt valamennyi politikusának és egyszerű tagjainak munkájára. „Biztos vagyok abban, hogy ellenzéki helyzetben mindenkit megtalált volna a hozzá méltó feladat. Sajnálom Pfundtner Edit döntését, de tudomásul kell vennem“ – jelentette ki a Paraméternek a Híd elnöke.

-para-