SaS: Nemcsak a homoszexuálisokat érinti a regisztrált partnerség

2012. május 14. - 12:28 | Belföld

Az Sas szerint a regisztrált partnerség engedélyezése nemcsak az egyneműek párkapcsolati viszonyát rögzítené, hanem a heteroszexuálisokét is.

Az SaS készíti elő a regisztrált partnerséget engedélyező törvényjavaslatot, amely szerintük mindkét eshetőséget magába foglalja majd. Martin Poliačik képviselő elmondta, hogy a civil szektorral is egyeztetnek, és ennek megfelelően finomodik a javaslat eredeti verziója.

Hasonló folyamat részeként készíti elő az SaS a marihuána dekriminalizációjával foglalkozó javaslatát. Poliačik közölte, hogy a folyamat során történő módosítások inkább technikaiak, ami a marihuána esetében az effajta könnyű drog másfajta kategóriába való helyezését, esetleg a büntetendő mennyiségének meghatározását jelentheti.

Poliačik és az SaS márciusban jelentették be, hogy törvényjavaslatot készítenek elő a regisztrált partnerség engedélyezésére, valamint a marihuána dekriminalizációjára. Eredeti elképzelésükhöz képest ez egy-másfél hónapot késhet, Poliačik közlése szerint azért, mert komplex javaslatot szeretnének benyújtani.

Miután a két javaslat elkészült, szeretnék azt megtárgyalni a Smer és az ellenzék erre érdeklődést mutató képviselőivel egyaránt. "Štefan Kuffával bizonyára nem ülünk le" - közölte Poliačik. Kuffa a minap betegeknek nevezte a homoszexuálisokat, akiket nem szabadna hagyni egyedül szaladgálni az utcán.

SITA/para