Mečiar rejtőzködik

2012. május 18. - 09:14 | Belföld

Két hónappal az elveszített választások után továbbra sem mutatkozik a nyilvánosság előtt Vladimír Mečiar.

A pártelnök csütörtökön a HZDS elnökségi ülését vezette, de az újságírók előtt egyáltalán nem mutatkozott. Az ebédet rendelték, és a székházból is csak késő este távozott, amikor már szinte senki nem volt az épületben.

A márciusi előrehozott választásokon a HZDS egy szálékot is képtelen volt elérni, de állítólag a rejtőzködés oka nem csak ez - kollégái szerint Mečiar beteg is volt az elmúlt két hónapban. Párttársainak viszont elárulta, hogy nincs könnyű helyzetben, Sergej Kozlík EP-képviselő így nyilatkozott a SME napilapnak: "Elmondta, hogy nagyon nehéz dolog volt számára ez a vereség".

Nem állnak le

A HZDS vezetése egyébként leszögezte, hogy a választási kudarc ellenére sem fejezik be a politizálást, a pártot továbbra is működtetni fogják. Valamikor októberben elnökválasztást is tartanak, de a jelöltek nevei egyelőre ismeretlenek - ugyanakkor Mečiar tartja a szavát, és nem fogja megmérettetni magát.

Vladimír Mečiar a választások előtt kijelentette, hogy lemond pártelnöki posztjáról, ha a HZDS nem jut be a parlamentbe. A pollitikából egyébként már többször is távozott, eddig még sosem véglegesen.

(SME)

Címkék: Vladimír Mečiar, HZDS