Valko-gyilkosság: Šufliarsky szerint nem lehet véletlen

2012. május 18. - 15:26 | Belföld

A főügyészség egyedi feladatokat ellátó szakosztályának vezetője, Peter Šufliarsky nem hiszi el, hogy Ernest Valko meggyilkolása véletlen lett volna.

Ezt arra alapozza, hogy az ilyen súlyos bűncselekmények esetében, mint az ismert ügyvéd, Ernest Valko meggyilkolása, ritkán fordul elő, hogy véletlenről volna szó.

A közelmúltban Jaroslav Spišiak távozó országos rendőrkapitány nyilatkozott úgy, hogy Valkot egy rabló lőhette le a saját házában. Spišiak azt mondta, hogy a bizonyítékok nem arra utalnak, hogy valaki várt rá a házban, hogy meggyilkolja. Ezt megerősítette Robert Kaliňák (Smer-SD) is.

Az elkövetés módja szerintük betöréses rablásra utal, és ezt erősíti az a tény is, hogy akkoriban a környékbeli településeken több házba is hasonló módon törtek be.

Több lehetséges elkövetőt is őrizetbe vettek, de hogy Valko gyilkosa köztük lehet-e, azt sem Kaliňák, sem Spišiak nem kommentálta.

Šufliarsky visszafogottan kommentálta ezeket végkövetkeztetéseket. Közlése szerint a bűnüldöző szervek rendszerint úgy nyilatkoznak egy folyamatban lévő bűnügyi nyomozásról, hogy az általuk közölt információkkal ne veszélyeztessék annak végkimenetelét.

Ernest Valkot limbachi házában gyilkolták meg 2010. november 8-án, késő este. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint egy lövéssel ölték meg. A golyó a szívet és a tüdőt roncsolta, és a lapocka alatti részen hagyta el az áldozat testét. Az ügyvéd holttestét a lánya és volt felesége találta meg.

Sme/para