A 99% mozgalom továbbra is Spišiakot és a nyomozókat ekézi

2012. június 1. - 13:55 | Belföld

A 99% mozgalom panaszt nyújt be a nyomozó szervek határozata ellen, amely alapján elutasították feljelentésüket a volt országos rendőrkapitány ellen.

"A nyomozó nem mondhatja csak úgy könnyelműen, hogy bár Spišiak törvényt sértett, de nem követett el bűncselekményt. Ezt az döntést alibistának tartjuk, jogilag pedig indokolatlannak" - jegyezte meg Karol Zvolský a mozgalom sajtóosztályától. Közlése szerint Jaroslav Spišiak választások előtti "buktatása" nem maradhat jogi következmények nélkül.

"Jaroslav Spišiak a választások előtti cselekményével legfeljebb Alexander Lukasenko rendőrkapitánya lehetne. Szlovákiában azonban a rendőri tisztviselők választások folyamatába való beavatkozásának nem adhatunk teret" - fogalmazott.

A 99% mozgalom számára nem elegendő a nyomozó azon megállapítása sem, hogy bár Spišiak szabályt sértett, de nem lehet felelősségre vonni. Éppen ezért panaszt nyújtanak be a döntés ellen, és követelik, hogy a nyomozó szervek "következetesebben vizsgálják ki a volt országos rendőrkapitány törvénytelen és demokráciát veszélyeztető cselekedetét".

SITA/para