A maffiavezér Čongi megölésének gyanúsítottja az ablakon keresztül szökött meg a rendőröktől?

Štefan Borko, aki a szlovák alvilág korábbi generációja egyik utolsó tagjaként ismert Peter Čongrády, azaz, Čongi meggyilkolásában vett részt, az ablakon át szökött meg a rendőröktől - írja a Čas.sk-ra hivatkozva a SME.

A portál állítása szerint mindez május 23-án történhetett egy razzia során. A szökésbn lévő gyanúsított azonban június 7-én jelentkezett a rendőrségen, ahol őrizetbe vették.

A rendőrség gyanúja szerint Borko Viliam Mišenkával, Karol Mellóval, Ľuboš Ferusszal és Roland Zdichavskýval együtt hajtotta végre a gyilkosságot.

Mišenka és Mello egy ideje szökésben van, a bíróság különböző esetek okán adott ki rájuk elfogatóparancsot. Ferust május 23-án fogták el, amikor kommandósok rontottak a nyitrai házába. Az ügyész a vizsgálati fogságára tett javaslatot, a bíró azonban ezt elutasította, így Ferus szabadlábon védekezhet.

A Čas.sk közlése szerint Mišenka és Ferus biztosítottak pénzt fegyverek és autók beszerzéséhez, Mello és Borko pedig leadták a gyilkos lövéseket.

Čográdyt 2004. szeptember 9-én lőtték le egy pozsony-ligetfalui pizzéria előtt. A Čas.sk megemlíti, hogy az alvilági vezérek korábbi generációjának egyik utolsó tagjára egy furgonban várakoztak a pizzéria közelében. A lövések akkor dörrentek el, amikor szállt be páncélozott Mercedesébe. Čogrády a helyszínen meghalt, barátja megsérült. A furgont ezt követően egy másik helyen a fegyverekkel együtt felgyújtották.

A rendőrség 2007-ben megszakította a nyomozást, mivel nem sikerült megtalálniuk a gyilkost. Az esetet azonban nemrégiben újra megnyitották, május 23-án öt személy ellen emeltek vádat.

SME/para