Külföldi utazásaink során legyen nálunk az európai egészségbiztosítási kártya!

2012. július 14. - 19:25 | Belföld

Időt és pénzt spórolhatunk meg, ha európai utazásaink során magunknál tartjuk az európai egészségbiztosítási kártyánkat.

Amennyiben a nyaralás során az Európai Unió országaiba, vagy Izlandra, Norvégiába, esetleg Svájcba utazunk, mindenképpen legyen nálunk az európai egészségbiztosítási kártyánk, mellyel orvosi ellátás esetén időt és pénzt spórolhatunk meg!

Az egészségbiztosítók díjmentesen adják ki az Európában érvényes egészségbiztosítási kártyát, ezt felmutatva a legtöbb európai országban azt a kezelést kapjuk, mint az adott ország állampolgárai - abban az esetben ha megsérülnénk vagy megbetegednénk. Egyes országokban a sürgősségi ellátás akár díjmentes is lehet.

Vészhelyzetben külföldön az egységes európai segélyhívószámot tárcsázhatjuk, a 112-t. A telefonszámot tárcsázva azonnal abban a térségben fogadják hívásunkat, ahol éppen tartózkodunk - ezen a non-stop vonalon hívhatunk mentőt, rendőrt, vagy tűzoltókat. A 112-es számot már néhány EU-n kívüli államban is használhatjuk, ilyen Horvátország, Montenegró és Törökország is.

(SITA)