A gyilkosságokban sáros Mello brit segítségben reménykedik

2012. július 17. - 13:39 | Belföld

A cas.sk hírportál a 7newsbelize.com portálra hivatkozva azt az információt közölte, hogy Mello Nagy Britanniát kérte fel – ne adják ki Szlovákiának.

A jogalapot az adja, hogy Belize a Brit Nemzetközösség tagja, melyek vezetője névlegesen az angol királynő. A helyi portál szerint a belizei kormány igyekszik minél gyorsabban, csendben lebonyolítani Mello kiadatását, s ennek érdekében igyekszik az ügy részleteit titokban tartani.

Az 7newsbelize.com szerint a szomszédos Guatemalában már ott van az a gép, melyt biztonságosan tudná az egyik legkeresettebb szlovák bűnözőt hazaszállítani.

A Mello letartóztatásáról szóló hírek továbbra is ellentmondóak – nem tisztázott, hogy a belizei idegenrendészeti hatóságok vagy pedig az Interpol tartóztatta-e le. Vannak olyan spekulációk is, melyek szerint a helyi rendőrség lépett Mello kétes vállalkozási tevékenysége miatt.

Mellót még július 11-én tartóztatták le Belizében

Karol Mellót vádolja a rendőrség a 2004-es dunahidasi kettős gyilkosság megrendelésével, mely során egy nő és egy 10 éves kisfiú haltak meg. A támadás eredetileg Juraj Gál volt rendőr ellen irányult, az ő autóját vették célba a bérgyilkosok, amiben felesége és gyermeke utaztak...

A rendőrség a pozsonyi alvilág egyik ismert alakja, Peter Čongrády 2004-es meggyilkolásával is megvádolta Mellót. Čongrádyt egy ligetfalui pizzéria előtt lőtték agyon. Valószínűleg Mello számlájára írható Jozef Gudáb megölése is, amely 2003 márciusában történt.

- cas.sk/para -