Eddig kilencen pályázhatnak az RTVS vezérigazgatói posztjára

2012. július 18. - 13:14 | Belföld

Az eredeti tizenegy jelentkezőből ketten hiányos pályázatai dokumentációt adtak le – az illetékes médiabizottság engedélyezte a hiánypótlást számukra június 30-ig.

Ma került sor a benyújtott pályázatok felbontására és formai értékelésére. A kilenc formailag teljes pályázat már ott van a lehetséges jelöltek listáján.

A pályázók: Ľubomír Belák dramaturg, Marcel Děkanovský, a TV Naša és a TV Global korábbi, valamint a MusicBox jelenlegi igazgatója. Pályázik még Marián Herdel, illetve Pavel Jacz, akit a nézők az STV Auto-Moto-Revue és Motormagazin adásából ismerhetnek. Václav Mika is jelentkezett - ő korábban a Rádio Expres-t és a TV Markíza-t vezette. Margita Repková többször pályázott az STV és az RTVS vezetői posztjáért. Ott van még Jaroslav Rezník, a rádió korábbi igazgatója – jelenleg a TASR vezetője. Iľja Ruppeldt Új Zélandból jelentkezett – ő még hiánypótlást kell végrehajtson. Jozef Zima már korábban is pályázott az RTVS vezető funkciójára. Pályázik még Štefan Dlugolinský volt televíziós programigazgató és Marián Ostatník is.

Dlugolinskýnak szintén hiánypótlást kell végrehajtania.

A nyilvános meghallgatás az RTVS vezérigazgatói posztjára július 30-án lesz, majd két napon belül a mediális bizottság javaslatot tesz a parlamentnek a vezérigazgatói posztot betöltő személyre.

Az új választások kiírására azt követően került sor, hogy június 26-án leváltották posztjáról Miroslava Zemkovát, az RTVS korábbi igazgatóját. Az érintett és a parlamenti ellenzék konstruált eljárásról beszélt az üggyel kapcsolatban.

- sita/para -