750 ezer euró egy lehallgatásért...

2012. július 30. - 11:06 | Belföld

Michal Gučík 750 ezer euróra perli a szlovák államot, miután a védelmi minisztérium még Ľubomír Galko idejében lehallgatta őt és az így szerzett információk a sajtóban is megjelentek.

Gučík ügyvédje szerint miután kliense közismert személyiség úgy üzleti akárcsak művész-körökben is, komoly problémát jelentett számára a lehallgatási botrány által a hírnevén okozott kár. A védelmi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy a minisztérium megkapta a keresetet.

Miután Martin Glváč (Smer-SD) jelenlegi védelmi miniszter csupán megörökölte az ügyet elődjétől, Ľubomír Galkotól (SaS), kérdéses, milyen lesz a minisztérium hozzáállása a kérdéshez.

A TA3 volt igazgatójának, Michal Gučíknak közömbös, hogy ki a felelős a lehallgatásért – ő kártérítést akar. A pénz szerinte ebben az esetben csak annak a kifejezőeszköze, hogy komolyan vegyék az ügyet.

„Itt abszolút nem a pénzről van szó, hanem a morális elégtételről. Ha azt állítanák önről, hogy prostituált, ön annyiban hagyná?“ - tette fel a kérdést Gučík. A korábbi védelmi minisztert nem is kívánja minősíteni.

Galko ugyanakkor elutasítja, hogy felelős lenne az ügyben – semmilyen felelősséget sem érez ezzel kapcsolatban még akkor sem, ha a kártérítést megítélnék.

„Ha kártérítést kér, hát kérjen és majd meglátjuk, hogy hogy végződik az ügy. Mindenkinek jogában áll kérni. A lehallgatás nem az én botrányom.“ - nyilatkozta a volt miniszter, megismételve, hogy az összes lehallgatás a törvény betűje szerint bonyolódott le. Galko szerint az ügyről a média tehet, mivel ott jelentek meg a Gučíkra vonatkozó információk. Végső soron megengedi – Gučíkot tényleg kár érte azok megjelenésével.

A lehallgatási botrány tavaly novemberben pattant ki – akkor ez Ľubomír Galko bársonyszékébe került.

- sita/pluska.sk/para -