RTVS: A nevét sem tudják annak, amit igazgatnának...

2012. július 30. - 09:27 | Belföld

Ma hallgatják meg a Rádió és Televízió vezető-jelöltjeit – kilencen mérettettnek meg.

A parlament média-bizottsága 9:00 órakor kezdte meg ülését. Előbb kisorsolják a jelöltek meghallgatásának sorrendjét, majd mindegyik kétszer 15 percet kap – az elsőben saját elképzeléseiket prezentálhatják, a második 15 perc a kérdések megválaszolására van fenntartva

Kilenc jelölt közül választ majd a média-bizottság: Ľubomír Belák, Marcel Děkanovský, Štefan Dlugolinský, Marián Herdel, Pavel Jacz, Václav Mika, Marián Ostatník, Margita Repková, Jaroslav Rezník, Iľja Ruppeldt és Jozef Zima jöhet szóba.

Emlékeztetőül: Miloslava Zemková megválasztásakor 16-an versengtek a vezérigazgatói posztért.

A favoritok közül többen alapvető dolgokban tévedtek az RTVS-szel kapcsolatban - írta a sme.sk. Václav Mika és Jaroslav Rezník is hibásan tüntették fel a vezetni kívánt intézmény nevét. Mika összetévesztette a Rádio FM-et a már megszűnt Rock FM Rádióval.

A parlamenti ellenzék bizottsági tagjai még nem döntötték el, mit tegyenek a választással kapcsolatban. Magdaléna Vášáryová szerint ő például inkább hajlik a választás bojkottjára, de kész tudomásul venni azt is, ha más döntés születik.

Miloslava Zemkovát, az RTVS korábbi igazgatóját saját állítása és az ellenzék véleménye szerint mondvacsinált indokkal váltották le.

- sita/sme.sk/para -