A. Nagy: Marad a kisebbségi kultúrára szánt támogatás összege

2012. augusztus 20. - 13:57 | Belföld

Számottevő csökkenés nélkül, a korábbi nagyságrendű összeg szerepel a kormányhivatal javaslatában a 2013-as kisebbségi kulturális támogatások összegeként – nyilatkozta a Paraméternek A. Nagy László kormánybiztos.

Ezt a javaslatot hosszas tárgyalások előzték meg, mivel magát a kormánybiztost is meglepte a pénzügyminisztérium kiinduló javaslata, melyről korábban adtunk hírt, s melyben alig egymillió eurú szerepelt.

„Gyakorlatilag 15-e óta tárgyalok a kormányhivatal különböző képviselőivel – ma jutottunk el ahhoz a végeredményhez, melyre a kormányhivatal igazgatója, Federič úr is rábólintott. Ezek alapján marad az Ifjú Szívek támogatása a korábbi szinten és a kisebbségi kultúrára szánt támogatás sem a kormány által megszabott általános 9%-kal csökken, csupán 5%-kal. Emelésre nincs lehetőség, tekintettel a költségvetés állapotára.” – mondta A. Nagy.

A kormánybiztos nem merné feltételezni, hogy a korábbi javaslatnak politikai indíttatása lett volna.

"Áttanulmányoztam a javaslatot - inkább szakmai hozzá nem értést tükrözött, mivel például nem is a megfelelő szakterminológiát használták és nem szerepelt benne a kisebbségi kormánybiztos tétele sem." - modnat A. Nagy.

 - para -