Kétnyelvű beiratkozási űrlapok a szlovákiai magyar óvodáknak

2012. augusztus 21. - 16:20 | Belföld

Az iskolai után az óvodai beiratkozási űrlapokat is lefordította magyar nyelvre a Pro Civis Polgári Társulás, és kétnyelvű dokumentum formájában eljuttatja azokat a szlovákiai magyar óvodákba.

A kilenc különböző űrlap mindegyikéből 20-20 darabot kap egy-egy óvoda. Emellé a dokumentumokat elektronikus formában tartalmazó CD-t is csatolt a csallóközcsütörtöki székhelyű polgári társulás.

A csomagot eljuttatják Dél-Szlovákia összesen 348, magyar nevelési nyelvű és közös szlovák-magyar igazgatású, valamint magyar egyházi óvodájába - olvasható a Pro Civis elnökének, Őry Péternek a közleményében, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez.

"Bízunk abban is, hogy az általunk elkészített dokumentumokat sok magyar szülő használja majd, s egyre több ügyes, okos kisgyermek látogatja majd magyar nevelési nyelvű óvodáinkat" - olvasható a közleményben.

A Pro Civis Polgári Társulás a CD-vel kiegészített ingyenes űrlapcsomagokkal is hozzá kíván járulni az idei külhoni magyar óvodák éve rendezvénysorozatához és sikeréhez.

Januárban a magyar tanítási nyelvű általános iskolák kapták meg a Pro Civis Polgári Társulástól a szlovák-magyar kétnyelvű beiratkozási űrlapokat.

Szlovákiában az idei iskolai beiratkozást az év elején, az óvodait márciusban tartották. Az oktatás, nevelés szeptemberi kezdésére, a pótjelentkezések után alakul ki az intézmények végleges gyermeklétszáma.

(MTI)