Trnka: Nem telik fizetésre a főügyészségnek...

2012. szeptember 10. - 17:59 | Belföld

Dobroslav Trnka ma a parlament emberijogi-bizottsági ülése előtt jelentette ki, hogy októbertől nem lesz pénzük a katonai ügyészek fizetésére.

Őket még tavaly tagolták be az ügyészség struktúrájába – Trnka állítása szerint viszont elfelejtették átcsoportosítani a védelmi minisztériumban a nyilvántartott bérkeretet is. Így az már nem került be a főügyészség 2012-es költségvetésébe.

Trnka – aki „A szlovák Köztársaság Ügyészsége 2011-es tevékenysége” című jelentésről számolt be – arra figyelmeztette a képviselőket, hogy az szervezet alulfinanszírozott. Szerinte az év végén bajok lehetnek a szolgáltatások vásárlásával és adósságot halmozhatnak fel.

A legtöbbször elkövetett bűncselekmény-típusként a vagyoni és gazdasági eseteket jelölte meg, melyek számának alakulásában – tekintettel a magas munkanélküliségre – nem lát pozitívumokat a jövőben sem.

Bugár Béla, az emberijogi bizottság tagjaként javasolta jelentés visszaadását, tekintettel arra, hogy tele volt formai hibákkal – a bizottság azonban Jana Laššáková javaslatára elfogadta azt.

- sita/para -