Ľubomír Vážny miniszterelnök-helyettes lesz, hogy legyen funkciója?

2012. szeptember 12. - 09:42 | Belföld

Az emberjogi miniszterelnök-helyettes pozíciója megszűnt, ellenben "jelző nélküli" miniszterelnök-helyettesi funkció jött létre.

Ezt a funkciót tölti be majd Ľubomír Vážny, az első Fico-kormány közlekedésügyi minisztere. Egyelőre azonban még maguk a Smer-es képviselők sem tudják, hogy mi is lesz a dolga.

A kormány úgymond átnevezett egy funkciót, hogy újabb tagal bővülhessen. Maga Vážny úgy tudja, hogy kb. október 10-től tölti be majd miniszterelnök-helyettesi funkcióját. Hozzátette, hogy a széles nyomtávú vasút biztosításának projektjét felügyeli majd, ugyanakki stratégiai jelentőségű megrendelések nem tartoznak alá.

Vážny azt mondja, hogy majd a kormány meghatározza hatásköreit, valamint konkrét feladatokat is kap. Korábban szóba került, hogy a kormány gazdasági alelnöke lenne.

A Smer-en belül beszélnek róla, hogy Vážny feladata lehet Szlovákia 2030-ig történő fejlesztési koncepciójának kidolgozása, amely szerint nagy beruházási projekteket irányítanák.

A parlament pénzügyi bizottságának Smer-es elnöke, Daniel Duchoň éppen azt mondta, hogy tudomása szerint e poszt betöltője dönthet majd a nagy beruházásokról. Ján Podmanický képviselő is úgy értesült, hogy a közlekedés területén megvalósítandó stratégiai jelentőségű projektekről való döntéshozatal tartozhat hozzá.

SME/para