MÉRGEZÉS: Nyolcan kórházban, négy személynél igazolódott be a metanolmérgezés Kelet-Szlovákiában

2012. szeptember 17. - 08:50 | Belföld

A laboratóriumi vizsgálatok négy személynél igazolták a metanolmérgezést azok közül, akik az Eperjesi kerületben pancsolt alkoholt fogyasztottak egy magánjellegű rendezvényen.

A vérvizsgálaton az ünnepség összesen tíz résztvevője vett részt, közülük hat esetben elvetették a metanolmérgezést. A tízből nyolc személyt bent tartottak a kórházban megfigyelésre, kettő saját felelősségére távozott.

Pavol Gazdič, az Eperjesi Egyetemi kórház illetékese közölte, hogy a felvett páciensek közül ketten nők. A mérgezést négy, 40 és 60 év közötti férfi szenvedte el. Gazdič elmondása szerint állapotuk nem volt drámai, mikor a kórházba érkeztek, egyikük sem veszítette el a látását, és mindannyiuk állapotát stabilizálták az esti órákban.

Hétfő reggel ismét vért vettek a páciensektől, és azokat elküldték vizsgálatokra, délben lehetnek meg az eredmények. Gazdič nem árulta el, hogy a páciensek hová valósiak.

Daniel Džobanik rendőrségi szóvivő közlése szerint egy kapi (Kapušany pri Prešove) étteremben, egy eperjesi illetőségű személy által szervezett magánjellegű rendezvényen tömény alkoholt is fogyasztottak, melyet az internetről rendeltek Csehországból.

A cseh rendőrök figyelmeztették szlovák kollégáikat a gyanús küldeményre nem sokkal szombaton éjfél előtt. A rendőrség értesítette az ünnepség résztvevőit, akik közül vélhetően nem mindenki fogyasztott a pancsolt italból.

SITA/para