Üdvözli Orbán és Fico magyar-szlovák közeledését az MKP

Fontos előrelépésnek tartja és üdvözli az Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök által az új Duna-híd megépítéséről, valamint a két ország közlekedési kapcsolatainak fejlesztéséről Pilisszentkereszten kedden aláírt egyezményt a Magyar Közösség Pártja (MKP) - közölte az MTI pozsonyi irodájával Farkas Iván, az MKP gazdasági alelnöke szerdán.

Az MKP szerint a határ menti infrastruktúra fejlesztését irányzó megegyezés komoly előrelépés, az új komáromi Duna-híd megépítése a magas munkanélküliséggel sújtott komáromi térség, a Duna mindkét oldalán élők számára rendkívül fontos.

"Nagyon örülünk annak, hogy ezzel a megállapodással az új szlovák közlekedési miniszter kezdetekben tétova, habozó magatartását követően mégiscsak révbe érhet a kiemelt beruházás" - jelentette ki Farkas Iván.

Hozzátette: nem kevésbé fontosnak értékelik a kormányközi megállapodás azon részét is, amelyben a magyar kormány elkötelezte magát a Kassa és Migléc közötti - hamarosan megépülő - R4-es gyorsforgalmi út magyarországi folytatását illetően. "Így megvalósulhat a Via Carpathia európai közúti folyosó egy számunkra igen fontos szakasza" - mutatott rá az MKP politikusa.

(mti/parameter)