A tüntetések szervezője lesz a Gorilla-ügy egyetlen "gyanúsítottja"?

2012. október 5. - 18:49 | Belföld

Peter Pčolinský, a pozsonyi tüntetések egyik szervezője attól tart, hogy ő lesz az egyetlen személy, akit gyanúsítottként kezel majd a rendőrség a Gorilla-ügyben.

Emondása szerint az ügyészség rágalmazás ügyében indított ellene eljárást. Pčolinský szerint annak ürügyén, hogy büntető feljelentést tett Tibor Gašpar jelenlegi országos rendőrkapitány ellen, aki egykor a Korrupcióellenes Hivatal vezetőjeként állítólag megsemmisítette a Gorilla-iratokat, és ezzel visszaélt köztisztviselői jogkörével.

Pčolinský idén februárban tájékoztatott a feljelentésről.

"Azt sem tudom, hogy sírjak vagy nevessek, az állam hatalmi arroganciája ugyanis nálunk hihetetlen" - jelentette ki. Emellett azt is állítja, hogy a kijelölt nyomozó két alkalommal is elutasította a büntető eljárás megkezdését rágalmazás ügyében, az ügyészség azonban ezt nem fogadta el.

Gašpar reakciójában közölte, hogy a rágalmazás ügyében magánszemélyként tett feljelentést idén márciusban a pozsonyi I. Járásbíróságon. Úgy véli, az ellene egy nyilvános sajtótájékoztatón felhozott vádak hamisak. Úgy véli, a Gorilla-tüntetés szervezőinek kijelentései súlyosan sértették a méltóságát és a becsületét.

Elmondta azt is, hogy valóban kétszer elutasították a feljelentését, ám ez ellen azzal fellebbezett, hogy őt egyszer sem hallgatták ki, míg Pčolinskýt mindkét esetben.

SITA/para