Fico inkább kutyát sétáltat a Duna-parton...

2012. október 18. - 19:00 | Belföld

Robert Ficonak esze ágában sem áll elszegődni az Európai Bizottság vezetőjének. "Inkább sétáltatom a kutyámat a Duna-parton, és eljárok horgászni" - nyilatkozta...

Robert Fico kormányfő cáfolta azokat a pozsonyi sajtóban megjelent értesüléseket, melyek szerint ő válthatná José Manuel Barrosót az Európai Bizottság (EB) élén - adta hírül a SITA hírügynökség csütörtökön.

Fico a hírügynökségnek a téma kapcsán feltett kérdésére így válaszolt: az esetleges jelölésével kapcsolatos információkat értelmetlen és számára érdektelen pletykának tartja.

A kormányfő elmondta: egyáltalán nem szerepel tervei között, hogy elmenjen Szlovákiából. "Nem akarok elmenni Szlovákiából. Kutyát akarok sétáltatni a Dunánál, és horgászni. Az európai struktúrákban minden olyan mesterséges" - jelentette ki a SITA tudósítójának a különgépe fedélzetén Fico. A miniszterelnök csütörtök délután utazott Brüsszelbe, ahol a kormányfők EU-csúcsán vesz részt.

Beszólt a tanároknak

Fico végül hozzátette: épp elég fárasztó számára a hazai problémák megoldásainak keresése - kritizálta burkoltan a szlovákiai tanárokat, akik novemberben béremelést követelve újra sztrájkolni fognak. "Szlovákiában vannak olyan emberek, akik a realitás talaján mozognak, és vannak, akik nem hajlandóak elfogadni a valóságot. És még ebben a helyzetben is fizetésemelést ajánlunk. Hát ezért akarok itthon maradni" - mondta.

Csupán pletyka volt...

A Hospodárské Noviny gazdasági napilap csütörtöki számában saját információkra hivatkozva arról számolt be, hogy Robert Fico lehet az Európai Szocialista Párt (PES) egyik valószínű jelöltje az Európai Bizottság 2014-ben megüresedő elnöki posztjára.

A lap információi szerint az Európai Szocialista Párton (PES) belül két lehetséges jelöltet emlegetnek a jelenleg José Barroso által betöltött posztra, az egyik Robert Fico jelenlegi szlovák kormányfő, az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnöke, a másik pedig Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) elnöke.

(parameter/mti)