"A Smer méltó ellenfele leszünk" - Bejegyezték Lipšicék új pártját

2012. október 25. - 14:54 | Belföld

A mai naptól hivatalosan is létezik a NOVA - Új többség, a belügyminisztérium bejegyezte a KDH-ból távozó Daniel Lipšic új pártját.

Az új párt hivatalos bejegyzéséről Daniel Lipšic és Jana Žitňanská parlamenti képviselők csütörtöki sajtótájékoztatójukon tájékoztatták a nyilvánosságot.

"A Smer méltó ellenfele leszünk" - jelentette ki határozottan Lipšic. Az emberek szerinte új programra és új eszmékre vágynak, mivel nincsenek megelégedve a régi rendszerrel és a régi politikusokkal.

"Elsődleges célunk, hogy helytálljunk a jövőre esedékes regionális választásokon. November közepén pártunk megtartja alapító közgyűlését, jóváhagyjuk az alapszabályt, a pártszerveket, és a párt képviselőit. Több mint 900 regisztrált szimpatizánssal rendelkezünk az egész ország területén" - nyilatkozta a leendő pártelnök. Eddigi észrevételeik szerint Eperjes, Kassa és Zsolna megyében a legnagyobb a támogatottságuk, de Pozsonyban és Nyitrán is jócskán akadnak szimpatizánsaik.

Jana Žitňanská hozzátette, hogy a pártalapításhoz szükséges aláírásokat 6 hét alatt gyűjtötték össze, a 14 ezer szignóból 13 ezer volt érvényes. A pártalapításhoz egyébként legalább 10 ezer érvényes aláírás szükséges.

Mojsejová és a sikertelen szabotázs

A botrányairól hírhedt kassai vállalkozónő, Nora Mojsejová szerette volna "ellopni" Lipšicék új pártjának nevét, hetekkel korábban jelezte a belügyminisztériumnak, hogy meglévő pártját Új többség névre szeretné "átkeresztelni".

Mojsejovának azonban Lipšic elmondása szerint nem sikerült borsot törni a pártalapítók orra alá. "Számoltunk az esetleges manipulációkkal, és már jóval korábban gondosan levédettük a megnevezést" - tette hozzá a volt belügyminiszter.

(sita/parameter)