Lipšic egyesítené a jobboldalt, de nem a pártokat...

2012. november 5. - 14:27 | Belföld

A NOVA – Új Egység nevű új pártba százak lépnek át a KDH-ból és az SDKÚ-ból – állítja a párt vezetője.

Lipšic a jobboldal egyesítését a választók és szimpatizánsok szintjén képzeli el. A pártvezető szerint a NOVA-nak nem áll érdekében a régi, már létező pártok politikusait egyesíteni – helyettük tiszta lappal induló új embereket szeretne megszólítani, függetlenül attól, hogy addig mely pártot támogatták.

A mai sajtóbeszélgetésen Vágsellye alpolgármesterét, a korábban az SDKÚ-DS-ben politizáló Jozef Mečiart mutatta be Lipšic, aki szerinte az átláthatóságot képviselte az önkormányzatban.

„Tiszta lappal induló emberként jellemezhetjük a KDH politikusát, Radoslav Procházkát és az SDKÚ-DS tagját, Lucia Žitňanskát is.” – nyilatkozta Lipšic.

A politikus szerint reményre és új programra van szükség, valamint hiteles emberek által alkotott csoportra.

Szerinte a legtöbb volt SDKÚ-DS tag Nyugat- és Dél-Szlovákiából jelentkezik, a KDH esetében pedig Kelet- és Észak-Szlovákiából. Lipšic szerint százakról van szó – néhányuk tagsági kérelmét azonban már visszautasították.

A Nova – Új Többség alakuló kongresszusa november 18-án lesz Kassán. Ekkor választanak vezetést és hagyják jóvá az alapszabályt is. Gazdasági programot is szeretnének meghirdetni.

- sita/para -