Zmajkovičová állítólag folytatja az óriásplakátok elleni harcot

2012. november 10. - 18:56 | Belföld

Korlátozta volna az óriásplakátok számát, javaslatát saját párttársa puhította fel, ezért visszavonta azt. Most újabb fronton indít harcot...

Renáta Zmajkovičová (Smer-SD), a parlament egyik alelnöke november 6-án vonta vissza az óriáspalákátok korlátozásáról szóló törvényjavaslatát.

Elmondása szerint azért, mert azt kollégái különböző módosításokkal puhították fel, ráadásul az építkezésről szóló jogszabályokat, valamint a közlekedési törvényt is módosítani kéne a siker érdekében.

A Smer-SD képviselőnője eredetileg azt szerette volna, ha az óriásplakátokat a községeken kívül az utaktól számítva 250, míg azokon belül minimum 80 méterre lehetett volna kihelyezni.

Közben párttársa, Otto Brixi különböző módosító javaslatokkal élt, melyet a kormánypártiak jóvá is hagytak. Zmajkovičová ezért vonta vissza saját javaslatát, így egyelőre az ügyről nem tárgyal a parlament.

Az önkormányzatok kezében lenne a döntés

A házelnök-helyettes most az építésügyi jogszabályok módosításán foglalatoskodik, mivel elképzelése szerint az óriásplakátok építését is szabályozni kell.

Zmajkovičová törvényben szeretné garantálni a településeknek, hogy az önkormányzatok szabályozhassák a hirdetőtáblák számát.

"Ezen kívül céljaim közé tartozik egy szabadtéri reklámokról szóló szabályozás elkészítése" - fűzte hozzá a politikus.

(sita/parameter)