Személyre szabott pályázatot írt ki az állami atomenergetikai cég 1,2 millióért

2012. december 4. - 09:36 | Belföld

A JAVYS atomenergetikai állami társaság tervei szerint 1,2 millió eurót költött volna a következő három évben marketingcélokra.

Ez áll abban a versenypályázatban, amelyet novemberben írtak ki, hés hétfő éjfélig lehetett rá jelentkezni. Peter Kunder a Fair-play Szövetségtől viszont úgy véli, hogy a versenypályázatban szereplő feltételek kitűnő példát szolgáltatnak arra, hogyan lehet azokat egy meghatározott beszállítóra szabni.

A pályázónak például igazolnia kell, hogy a múltban már szervezett karácsonyi vagy újévi összejövetelt legalább 450 ember számára - mégpedig legalább öt hostesszel és három biztonsági emberrel. Az akciót a szlovák országos közszolgálati médiában tapasztalattal rendelkező moderátornak kellene levezényelnie. További feltétel, hogy az illető cég már szervezett nyári kültéri találkozót céges alkalmazottak és családtagjaik számára, legalább 650 fős létszámban, mégpedig egy fürdőben vagy más sportlétesítményben.

"Nemzetközi tenderről van szó, de még az a cég sem teljesítené a verseny feltételeit, amely Obama kampányát biztosította több mint egymilliárd dollárért. Nem tudná ugyanis igazolni, hogy a rendezvényeit bejelentette a SOZA-nál" - jegyezte meg Kunder.

Beatrice Hudáková kormányszóvivő közölte, amint tájékoztatták Robert Ficot a tenderről, utasításba adta annak megszüntetését. Dobroslav Dobák, a JAVYS szóvivője annyit közölte, hogy a technikai és a szakmai paraméterek ugyanolyanok voltak, mint az előző években jóváhagyott pályázatoké. A pályázatot azonban hosszú ideje készítették elő.

A JAVYS korábbi vezetője a szlovák titkosszolgálat jelenlegi feje, Ján Valko. A SIS szóvivője, Branislav Zvara a Sme kérdéseire, hogy valóban megszokottak voltak-e a hasonló tenderek a múltban, annyit közölt, hogy nem ők a megfelelő címzettjei azoknak.

Valkót Peter Čižnár váltotta a JAVYS élén.

SME/para