Mercedes terepjáróra is jut az orvosok béremelését kiharcoló Marian Kollárnak

2012. december 7. - 15:24 | Belföld

Marian Kollár érdekes indokokkal szolgált, miért is vásárolt egy drága Mercedes terepjárót - tájékoztat a Nový Čas.

Néhány hete már újonnan vásárolt luxuskocsijával közlekedik az orvosi szakszervezetek volt vezetője, az Orvosi Kamara jelenlegi elnöke, Marian Kollár. Hároméves Mercedes ML 320 CDi terepjáróját saját elmondása szerint azért szerezte be, mivel korábbi gépkocsija már szinte tönkrement. Hozzátette, hogy a 777-es rendszámot elődjétől örökölte. Véleménye szerint jó vásár volt a kocsi.

"Nagyon jó áron vettem, amiről még csak nem is álmodtam - egy új Škoda Octavia árába került" - jegyezte meg a lapnak. "Rettentő sokat vezetek, ezért is döntöttem a kényelmesebb autó mellett" - mondta.

A kérdésre, hogy mennyit fizetett a járműért, azt válaszolta, hogy 35 ezer euró körül.

Kollár tavaly ilyenkor még az orvosok bérének emeléséért küzdött és sztrájkolt, káoszt teremtve az egészségügyben. Mercedese viszont arról tanúskodik, hogy az orvosok nem épp az a réteg, amely rászorul a magasabb bérekre és a sztrájkra - jegyzi meg a Nový Čas. Kollár is bevallotta, hogy részben kollégái provokálták ki a Mercedes megvásárlását. "A kollégák azt mondták, Marián vegyél már új autót, ne hozz minket szégyenbe... Meghallgattam őket. Mivel újra nincs pénzem, ezt vásároltam..." - fogalmazott.

Čas.sk/para