Egy drogbanda fejeként tartóztatták le a Tupý-gyilkosság egyik gyanúsítottját

2013. január 17. - 15:13 | Belföld

A rendőrség különleges egységei egy drogellenes akció során több személyt letartóztattak, akik közül az egyik neve a Tupý-gyilkosság ügyében is felmerült.

A rendőrség ráadásul úgy tartja, Michal B. a drogbanda vezetője lehetett. Mintegy 200 rendőr csapott le egy razzia során egy kábítószer-terjesztő hálózatra.

Tibor Gašpar országos rendőrkapitány megerősítette, hogy Michal B. egyike a Tupý-gyilkosság öt gyanúsítottjának.

Azt nem részletezte, hogy mit találtak a letartóztatott férfinél - mint fogalmazott, az akciónak várhatóan folytatása lesz. Gašpar azt sem árulta el, hogy a férfi elfogása lőrelépést jelenthet-e a Tupý-ügyben. Annyit mondott, hogy jelenleg még korai erről beszélni, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyilkossági ügyben is előre lépjen a rendőrség.

A rendőrség szerdán lépett közbe egy drogbandával szemben, amely Pozsony megyében tevékenykedett. Marihuána, pervitin és kokain "nagykereskedelmével" foglalkoztak. A rendőrség 12 személyt vett őrizetbe, 9 ellen tettek vádemelési javaslatot. Esetükben tíztől tizenöt évig terjed a kiszabható börtönbüntetés. Négy személy előzetes letartóztatási kérelméről születhet döntés. Az akció során a rendőrség a kábítószer mellett fegyvereket, lőszert és kézigránátot is lefoglalt. A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) vezetése alatt végrehajtott akcióban összesen 193 rendőr, ebből 77 kommandós és a NAKA bevetési csoportjának 14 tagja vett részt.

SITA/para