BANKAUTOMATA-MAFFIA: A főnök az életét félti, ezért be akarja köpni a fölbujtókat

2013. február 5. - 11:56 | Belföld

GALÁNTA / SZERED – Hétfőn megkezdődött a hírhedt, bankautomatákat fosztogató bűnszövetkezet tagjainak bírósági tárgyalása.

Az elsőrendű vádlott, Ján Golis állítólag azért akar részletes tanúvallomást tenni, mert attól tart, hogy a börtönben meggyilkolják.

Golis főnökként irányította több bankautomata kirablását és hétfőn bejelentette, minden részletre kiterjedő tanúvallomásában azt is elmondja majd, kinek, kiknek a megbízásából hajtották végre a bűncselekményeket.

A bankautomaták fosztogatására szakosodott bűnszövetkezet tagjai 2012 tavaszán kerültek rendőrkézre Galántán és Szereden. A maffiózók tájékozottságán a rendőrök is csodálkoztak, mert gyanús módon minden esetben tudták a rablók, hogy melyik bankautomatákban van a legtöbb pénz, vagyis melyiket érdemes kifosztaniuk.

A bűncselekmények elkövetésének időszakában Szereden semmi másról nem beszéltek az emberek, csak a rablásokról, sőt, több rapper is megénekelte anno a bűnözők „hőstetteit“...

A vonatkozó tárgyalássorozat állítólag nem tart majd sokáig, mert a vádlottak teljeskörű beismerő vallomást kívánnak tenni.

tvnoviny/para