Magyar reklám miatt büntették a Fun Rádiót, az Európai Bizottsághoz kerül az ügy

2013. február 7. - 18:13 | Belföld

Tavaly szeptemberben reklámozott magyarul a Fun Rádio, meg is büntették őket... Az EP-képviselő választ vár.

2013. február 7-én Bauer Edit európai parlamenti képviselő (MKP) írásbeli választ igénylő kérdéssel fordult az Európai Bizottsághoz a Szlovák Köztársaság műsorsugárzásért és továbbközvetítésért felelős tanácsa 2013. január 29-i döntésével kapcsolatban, melyben megrovásban részesítették a Fun Rádio szlovák kereskedelmi adót, amiért az még 2012. szeptemberében az OTP Bank magyar nyelvű reklámját sugározta losonci frekvenciáján.

A Bizottságnak a válaszadásra 6 hét áll rendelkezésére - tájékoztatta a Paramétert Bauer Edit képviselői irodája.

Már volt hasonló ügy

2010 novemberében Bauer Edit már egyszer kérdést intézett a Bizottsághoz hasonló témában. Akkor a szlovák kereskedelmi felügyelet rótt ki bírságot a "MY - Nitrianske noviny" elnevezésű hetilapra, illetve a műsorsugárzásért és továbbközvetítésért felelős tanács a COM-Media s.r.o. társaságra. Mindkét esetben egy kereskedelmi hirdetés magyar nyelven történő sugárzásáért.

2010. december 17-i válaszában Michel Barnier, az EB belsőpiacért és szolgáltatásokért felelős biztosa a következő választ küldte a kérdésre:

"A Bizottság figyelmét már korábban ráirányították a szlovák államnyelvtörvényre. Felvettük a kapcsolatot a szlovák hatóságokkal, és tájékoztattuk őket a Bizottság aggályairól a törvény egyes rendelkezéseinek az EU-joggal való összeegyeztethetőségével kapcsolatban."

(para)