Kuffa képviselő hamarabb szeretne hazamenni a munkából

2013. február 8. - 14:52 | Belföld

Az Egyszerű Emberek képviselője, Štefan Kuffa arra kérte a házelnököt, hogy a keletről származó képviselőket engedje el egykor. A parlamentben ma viszont kettőig tart az ülés.

Štefan Kuffa ugyanis szeretné elérni a Pozsonyból fél kettőkor Kassára induló InterCity járatot. Pavol Paška (Smer) erre úgy reagált, hogy mindegyik parlamenti képviselő szabad ember, és szabadon gyakorolhatja mandátumát.

Kuffa beterjesztett egy javaslatot, hogy péntekenként nyolctól egyig ülésezzen a parlament, és ne kilenctől kettőig. Azt azonban csak 16-an támogatták.

Ahogy a képviselő kifejtette, szerette volna Paška támogatását elnyerni, hogy ne bírálhassák őt emiatt az újságírók, mint az elmúlt héten. Kuffa egyike volt azon képviselőknek, akik múlt pénteken korábban távoztak a parlamentüléséről. Felírta magát arra a listára, amelyen azok szerepeltek, akiknek a parlament munkatársai elintézték az IC-vonatjegyet. Az ezt követő bírálatok után azonban a szervezési főosztály igazgatója kijelentette, hogy ezentúl a képviselőknek maguknak kell elintézniük a vonatjegyeiket.

Bár a képviselőnek nem kerül semmibe a vonattal való utazás, az IC-re azonban kötelező a helyjegy váltása, amit eddig a parlament biztosított.

Ezt bírálta Alojz Hlina, mondván, a parlament is hozzájárult a képviselők naplopásához.

Paška elutasította a kritikát. Leszögezte, hogy ő nem felettese a képviselőknek, akiknek maguknak kell eldönteniük, hogy mikor távoznak.

A fél kettes InterCity után legközelebb fél hatkor indul IC-járat Kassára. A kettő között két gyorsvonattal is lehet utazni, úgy azonban 52 perccel hosszabb az út. Kuffa képviselőnek ez nem felelt meg.

A képviselőknek ugyanakkor a hétvégéken és az ünnepeken kívül további, mintegy 130 szabadnapjuk van, amikor a parlament nem ülésezik.

SME/para