Mexikóból fosztogatják a szlovákiai bankszámlákat

2013. február 18. - 15:19 | Belföld

A tvnoviny.sk információi szerint elsősorban a Tatra banka ügyfelei, de más bankok kliensei is arról panaszkodnak, hogy Mexikóból nagyobb összegeket emeltek le számláikról.

„Reggel több számlamozgásról szóló üzenetet is találtam a telefonomon. Együttesen 1300 tűnt el. A bankban megtudtam, hogy legalább a nyolcadik vagyok reggel óta a kassai fiókban.“ – nyilatkozta a kassai illetőségű Kristína.

A pozsonyi Stano 400 euróját siratja, Michaele pedig 200 euróval lett szegényebb. Egy következő ügyfél azt állítja, hogy péntekről szombatra virradó éjjel 6 ezer eurója tűnt el.

„Egyike vagyok a károsultaknak. A reklamáció beadása után az ügyintézésre arra való tekintettel, hogy nemzetközi pénzmozgásról van szó, hat hónap van. Nagyon „jó” kilátás egy kétgyermekes anya részére.“ – mondta Alexandra.

A Tatra banka szóvivője Marna Smolková megerősítette, hogy bankjuk érzékelte a bankkártyákkal való visszaéléseket.

„Szeretnénk ügyfeleinket biztosítani, hogy orvosoljuk a kialakult helyzetet és az eltulajdonított összegeket teljes mértékben visszakapják a lehető legrövidebb időn belül. A Tatra banka a „risk monitoring” segítségével blokkolta a problémás bankkártyákat és felveszi a kapcsolatot az érintett ügyfelekkel.“ – nyilatkozta a szóvivő.

A pénzösszegeket Benito Juarez néven vették ki.

- tvnoviny.sk/para -