OKTATÁSÜGY: Egymást vádolják az önkormányzatok és az oktatási szakszervezet

2013. február 18. - 20:11 | Belföld

Az Oktatásügyi és Tudományos Dolgozók Szakszervezete sajnálattal fogadta, hogy a települési önkormányzatok negatívan nyilatkoztak róluk.

A szakszervezet szerint sohasem állt szándékukban belefolyni az oktatásügyre szánt anyagi eszközök – bérköltségek – elosztásába, mint ahogy ezt a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) állította nyilatkozatában.

„Ám továbbra is érvényesíteni kívánjuk a törvényben megfogalmazott jogosultságainkat, hogy az oktatásügyi dolgozók érdekében lépjünk fül. Annál is inkább, mivel az alapító önkormányzatok az elmúlt években olyan gyakorlatot követtek, mely a törvénnyel és az etikával ellentétesen az állami költségvetésből az oktatásügyi bérekre szánt forrásokat más célokra használta fel – miközben a szlovákiai oktatásügyi bérek szégyenletesek a többi uniós állammal összehasonlítva.“ – áll a szakszervezetek válaszában.

Hangsúlyozzák, hogy a konkrét tárgyalásokat támogatják minden érintett féllel aki részt vesz az oktatáspolitikában és tiszteletben tartja a szakszervezetek jogait és jogkörét.

- sita/para -