Gašparovič csak később értesült a vadászbalesetről

2013. február 22. - 10:50 | Belföld

Ez már a második vadászbaleset, amelynek helyszínén ott volt az államfő is, ezt szóvivője is megerősítette.

A SME csütörtökön egy újabb vadászbalesetről adott hírt. A tavaly december 14-i vadászaton az államfő is részt vett, ezt már megerősítette Ivan Gašparovič szóvivője is.

"A vadászatra egy magánszemély hívta meg az elnök urat, és a meglőtt vadászról csak távozása után szerzett tudomást az államfő" - nyilatkozta Marek Trubač szóvivő. A galántai vadászt a lábán érte lövés a vaddisznóvadászat során.

Titkolóznak

A jablonovi vadászterület zárt, ott csak speciális engedéllyel lehet vadászni. A hely vezetője, Ivan Schlosser sem hajlandó semmilyen információtsem adni – egyébként ő vezette a vadászatot. „Általánosságban véve tilos nyilatkoznunk.” – mondta a vadászgazda.

"Nem lehet titok tárgya, hogy ki bérelte ki a területet, mivel állami vagyonról van szó" - reagált a fejleményekre Simon Zsolt, a Híd parlamenti képviselője, aki szintén vadász.

A vadászaton körülbelül 40 ember vett részt, a balesetet pedig még mindig vizsgálja a rendőrség. A SME információi szerint egy olyan verziót is vizsgálnak, miszerint a 61 éves vadász saját magát lőtte meg...

(sme.sk/parameter)