Bugárékkal is tárgyalt Martonyi

2013. március 14. - 11:38 | Belföld

Martonyi János külügyminiszter szerdai hivatalos szlovákiai látogatása alkalmából az MKP-n kívül találkozott és tárgyalt a Híd politikusaival is – jelezte a Paraméternek Bugár Béla, a párt elnöke. Az eszmecserét, ami nem igazán kapott sajtóvisszhangot a Martonyi kezdeményezte.

Bugár Béla szerint a magyar külügyminiszter arról is tudakozódott, hogy mi a Híd párt véleménye hivatalos látogatásáról, valamint a 2010 óta kialakult szlovák-magyar viszonyról.

„Martonyi János a fejlődő gazdasági kapcsolatokat emelte ki, mi viszont közöltük vele, hogy a szlovákiai kisebbségek jogállása tekintetében nincsen számottevő fejlődés, különös tekintettel a szlovákiai magyarokra, tehát mi korántsem vagyunk elégedettek“ – közölte Bugár. Hozzátette, hogy Martonyi János az idei megye választásokról és a jövő évben esedékes Európa Parlamenti választásokról is érdeklődött.

Közöltem a külügyminiszter úrral, hogy a megyei választásokon történő Híd-MKP együttműködés minősége nem a Híd párt politikusain múlt és múlik, hiszen mi idejekorán kinyilvánítottuk vonatkozó együttműködési szándékunkat. A tárgyalások azonban egyelőre, kevés kivétellel, nem hoztak áttörést, de egyébként még be sem fejeződtek. Arról is tájékoztattunk, hogy a megyei választásokon várható együttműködés vagy épp együtt nem működés egészen biztosan befolyásolja majd az EP-választásokat, a készülődéssel, a jelöltállítással és persze a kampánnyal együtt“ - így Bugár Béla.

-para-