Az Egyszerű Emberek képviselője szerint vámpírok lesznek a gyerekeinkből!

2013. március 20. - 08:59 | Belföld

Štefan Kuffa (OĽaNO) a parlamentben kedden este prezentálta javaslatát, amellyel betiltaná a vámpírokra emlékeztető Barbie-babákat.

Kuffa, aki korábban arról vált ismertté, hogy betegnek nevezte a homoszexuálisokat, akiket nem szabadna egyedül szaladgálni az utcán, majd korábbra időzítette volna a parlament pénteki ülését, hogy elérje korábbi IC-járatát.

"A múltkor észrevettem, hogy a piacon megjelentek a vámpírok. Ezek azok a rémes Barbie-babák, hosszú fogakkal" - jegyezte meg. "Szerettem volna rámutatni, hogy vajon miként befolyásolja pozitív irányban ez a gyermek fejlődését? Én úgy gondolom, hogy csak negatívan. Ezeknek a gyerekeknek rémálmokat kell átélniük, ez nagyon nem helyes, ezzel valamilyen majdani vámpírokat vagy nem tudom miket készítünk fel" - fogalmazott a képviselő.

Úgy véli, hogy a vámpír Barbiekkal játszó gyermekeknél "szomatikus" - azaz testre vonatkozó - egészségügyi következményekkel járhat mindez.

Egyszersmind hangsúlyozta, hogy az ilyen játékokat csak a felnőtteknek volna szabad árusítani. Kuffa képviselő meglehetősen darabosan, de kifejtette, hogy a felnőtteknél el tudja képzelni, hogy például az 50. szülinapjukra meglepik egymást ilyen játékkal.

SITA/para