Vigyázat: Akciót hirdetnek, mégis átvernek!

2013. április 9. - 09:59 | Belföld

A Tesco 50 százalékos árkedvezménnyel csalogatta a szülőket, ugyanis egy gyereklaptopot 15 euróért árultak, mely a leárazás előtt 30 euróba került. Az eredeti ár viszont valójában 13 euró volt, ezt csupán az akciót megelőző napokban emelték 30 euróra...

Ez csak egy eset a Szlovák Kereskedelmi Felügyelet ellenőrzései közül. Szakembereik 147 üzletet jártak be karácsony előtt, hogy ellenőrizzék az akciókat. A boltok több mint felében találtak hiányosságokat. Sok hibát találtak az ellenőrök a kedvezmények számlázásánál. Az üzlet ugyan propagálta a kedvezményes vásárlást, azonban ezt fizetésnél nem tüntette fel. Az 1+1 akcióknál a másik darab árát is számlázták.

Nadežda Machútová, a Szlovák Kereskedelmi Felügyelet vezetője elmondta, hogy a hiányosságok közé az is hozzátartozik, hogy sokszor hiányoznak az árcédulák a polcokról. „Olyan megtévesztő reklámot is találtunk, amikor nem egyezett a reklámújságban feltüntetett ár az üzlet nyilvántartásában szereplő árral” – mondta Machútová.

A 2011-es évvel ellentétben a Szlovák Kereskedelmi Felügyelet állítása szerint romlott a helyzet, akkor 462 üzlet negyedében találtak hiányosságokat. Hogy hol fordult elő a legtöbb probléma, azt nem árulta el Machútová, azt azonban kijelentette, hogy az összes nagy üzletláncot ellenőrizték.

Zuzana Lošáková, a Tesco szóvivője azt állítja, hogy minden nap ellenőrzik az árcédulákat, hogy jól vannak-e feltüntetve az árak, s szerinte csakis emberi figyelmetlenség okozhatja ennek hiányát, ugyanis hipermarketjeikben összese 19 ezer áru van. S ha a vevő hibát talál a számlán, azt visszafizetik neki.

A többi áruházlánc nem adott információt ezzel kapcsolatban.

sme/para