20 millió eurónkba kerül a Continental 600 új munkahelye

2013. április 11. - 10:02 | Belföld

A német autógumigyártó Continental 20 millió eurós adókedvezményt kap az államtól, amiért 600 munkahelyet létesít Szlovákiában.

A hírt Robert Fico jelentette be, miután a cég hannoveri központjában aláírták az erről szóló memorandumot. Egy munkahelyre ezáltal kb. 33 ezer eurós adókedvezmény esik. A társaság két év alatt merítheti ki a kedvezményt.

A Continental ezért cserébe 600 munkahelyet létesít a púchovi régióban, és 250 millió eurós beruházást hajt végre.

Fico elmondta, hogy a munkahelyek egy része a kutatás-fejlesztés területét érinti. "A mély gazdasági és pénzügyi válság idején minden munkahely létesítését üdvözöljük" - közölte a kormányfő.

Fico közölte azt is, hogy a cég invesztíciójának legnagyobb része a jövő év első felében valósulhat meg, amelynek befejeztével a Continental évente mintegy 5 milli autógumival gyárthat többet. A feldolgozott gumi mennyiségét tekintve ezáltal a legnagyobb feldolgozóvá válik Európában.

Nikolai Setzer, a cég elnökségi tagja elmondása szerint a munkapiaci kereslet alapján veszik majd fel a dolgozóikat. A Continental jelenleg 163 személyt foglalkoztat Szlovákiában.

Fico hangsúlyozta, hogy Szlovákiának már nemcsak az olyan munkaerőre van szüksége, amely az autók összeszerelésén alapszik, és a kézügyességre épül. Hozzátette, érdekükben áll a kutatás-fejlesztés területét célzó invesztíciók támogatása is.

SITA/para