Külföldieket támadtak meg Selmecbányán - Matovičék vizsgálatot követelnek

2013. április 12. - 11:22 | Belföld

Az OĽaNO következetes vizsgálatot követelnek Robert Kaliňáktól az április 6-án történt selmecbányai támadás ügyében.

A támadás áldozatai közt van egy csehországi roma férfi a barátnőjével, valamint két grúz állampolgár. Fiatalok 15-20 főből álló csoportja támadott rájuk. Az Egyszerű Emberek nyugtalanságuknak adtak hangot nyilatkozatukban.

Azt kérik, hogy Kaliňák személyesen felügyelje a vizsgálatot, mégpedig a lehető leghamarabb időn belül. "Ez nemcsak a mi társadalmunknak mutat egy képet arról, hogyan viselkedünk a külföldiekkel, hanem külföldre is olyan képet sugárzunk, hogy mi egy rasszista hajlamú ország vagyunk" - jegyezte meg Jozef Viskupič. Hozzátette, hogy nem az első ilyen támadásról van szó, és ha ezt nem követi a vétkesek megbüntetése, akkor meg fog ismétlődni. Kijelentette, megtesznek mindent azért, hogy az ilyen esetek ne merüljenek feledésbe.

Erika Jurinová képviselőnő közölte, anyaként átérzi, milyen szörnyen érezhetik magukat az áldozatok szülei. "Ez a támadás is arról tanúskodik, mennyire törékeny is a biztonságunk, és mindannyiunknak oda kell figyelni arra, hogy azt ne vesszük el" - közölte.

SITA/para