Juraj Miškov új jobboldalt szövögetne, de a Smerrel találkozgat?

2013. április 14. - 12:33 | Belföld

Az SaS-ből távozófélben lévő Juraj Miškov állítólag nemcsak Daniel Lipšiccel és Radoslav Procházkával, de a Smer képviselőivel is találkozgat.

Ezt Ľubomír Galko (SaS) állította Miškov szavaira reagálva, aki azt mondta, a parlamentben informális tanácskozás folyik az ún. új jobboldal kialakításáról.

Erről korábban már beszélt a KDH volt tagja, az Alfa platform megalkotója, Radoslav Procházka is, aki megerősítette, hogy kész indulni az elnökválasztáson, mint az új jobboldal jelöltje. Juraj Miškov volt gazdasági miniszter mögé is állna.

Az SaS korábbi alelnöke kifejtette, hogy mindnyájuknak, akik az SaS-ből távozni készülnek, van elképzelésük a politikai jövőjükről.

"Az utóbbi időben kaptunk olyan információkat, hogy informális jelleggel találkozgat más politikai pártok képviselőivel. Sajnos nemcsak az olyan jobboldali politikusokról van szó, mint Lipšic és Procházka, de a Smer vezető képviselőiről is. Erről az SaS vezetése nem tudott" - jegyezte meg Ľubomír Galko, az SaS korábbi védelmi minisztere. Hozzátette, hogy Miškov ezekről a találkákról részletesebben soha nem beszélt. "Nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Vélhetően ez is hozzájárult a felőlünk felé irányuló bizalmatlansághoz" - folytatta.

Az SaS-ből való távozást fontolgatja Jozef Kollár, Juraj Miškov, Daniel Krajcer, de szóba került már Martin Chren és Juraj Droba is. A liberális párt tagjai kedden jelentik be döntésüket.

Galko szerint, ha elhagyják a pártot, akkor le kellene mondaniuk képviselői mandátumukról. A döntés viszont rajtuk áll.

SME/para