Kiosztották az idei Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat

2013. április 15. - 10:52 | Belföld

Az üröm mellett, melyről már hírt adtunk korábban, az öröm percei is megélhették azok, akik részt vettek a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XIX. Országos Találkozóján.

2013-ban a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat megosztva kapta Jakab István, a Komenský Egyetem nyugalmazott tanára és Szeberényi Zoltán, a Konstantin Filozófus Egyetem nyugalmazott tanára.

A SZMPSZ Díját a tehetségek felkarolásáért és gondozásáért kategóriában Szvorák Zsuzsanna, a füleki gimnázium tanára, valamint Varga Rózsa, a komáromi Eötvös MTNY Alapiskolából vehették át.

A pedagógus életpálya díjat Hornyák Pál, az érsekújvári Pázmány Páter Gimnázium nyugalmazott pedagógusa, és Szabados László, az Alsószeli MTNY Alapiskola volt igazgatója kapták.

A kiváló módszertani nevelési, szakmai és tudományos eredményekért díjat Alabán Mária, a nyitrai Konstantin Egyetem tanára kapta meg.

A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért Sebők Valéria, a Feledi Körzeti Tanügyi Hivatal vezetője kapta meg a díjat, valamint az ötödik kategóriában, az óvópedagógia részére, kiváló módszertani és nevelési eredményekért Mikes Mária, a komáromi Katz utcai óvoda óvópedagógusa vehette át.

- para -