Állami Számvevőszék: Az SaS szerint a Népi platform lepaktált a Smerrel

2013. április 26. - 19:02 | Belföld

Az SaS úgy érzi, hogy mivel a Népi platform pártjai az államfőjelöltben képtelenek megegyezni, az Állami Számvevőszék élére viszont saját jelöltet merészelnek állítani, ez azt jelentheti, hogy lepaktáltak a Smerrel.

"Azzal a Robert Ficoval és pártjával, aki többszörösen is megmutatta, hogy nem hajlandó elfogadni az ellenzék, az SaS jelöltjét a számvevőszék élén. Az effajta magatartást nevezik kollaborációnak" - áll a párt állásfoglalásában.

A KDH-Híd-SDKÚ hármas által alkotott platform szándékáról, hogy saját jelöltet állítanak, az SaS közlése szerint a médiából szereztek tudomást. Ezt egy szerencsétlen lépés, és rossz jel a polgárok felé, akik ellenzéki együttműködést várnak.

Az SaS úgy látja, hogy a helyzet a 2011-es év végire emlékeztet, amikor "a kormány értelmetlen bukása után különböző egyezségeket kötöttek a Smerrel, és a velük alkotott koalíciót majd csak a választások előtti kampány során zárták ki a nyilvánosság nyomására": "Most láthatjuk, hogy a Népi platform semmit nem felejtett el régi opportunista arzenáljából, és semmiből nem tanultak" - jegyezték meg.

SITA/para