Egy Smer-képviselő rágalmazás miatt jelentette fel Alojz Hlinát

2013. május 3. - 12:43 | Belföld

Anton Martvoň (Smer-SD) ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az interneten Alojz Hlina néven író személy ellen rágalmazás ügyében.

Alojz Hlina a Sme.sk-n vezetett blogjában március 14-én írta azt, hogy állítólag "A. Martvoň az a személy, akinek a számítógépe rágalmazó e-maileket írt egy, a pozsonyi jogi karon dolgozó hivatalnoknő címére, aki miután rámutatott a tisztességtelen praktikákra, és kirúgták, a McDolandsban kezdett dolgozni. Ennek a képviselőnek pedig éppen abban a gyorsétkezdében jött meg a gusztusa egy hamburgerre, ahol ő dolgozott."

Martvoň ezeket a kijelentéseket hazugnak és félrevezetőnek nevezte. Úgy véli, hogy az súlyosan sérti a méltóságát.

A Smer képviselője egy másik bejegyzésre is hivatkozik, amelyben Hlina gyakorlatilag leírja ismét az előzőeket, de még hozzáteszi, hogy a gyorsétkezdében még faragatlanul is viselkedik és meg is alázza az ott dolgozó nőt.

Martvoň ennek kapcsán megjegyezte, hogy a Komenský Egyetem Jogi Karának volt hivatalnoknőjét rágalmazó e-maileket a rendőrség kivizsgálta és meg vádolt egy személyt az ügyben. Hozzátette, nem igaz, hogy a nőt a tisztességtelen praktikákra való felhívása miatt rúgták ki, ellenben éppen maga kérte a munkaviszonya felbontását. Kikérte magának, hogy összekössék az ő személyét a nő távozásával.

Magyarázkodott a Mcdoladsos ügyben is, mégpedig azzal, hogy nem tudta, hogy az említett hölgy ott dolgozik. Hozzátette, hogy őt nem is ez a hölgy szolgálta ki, és nem is látta őt az éttermen belül, valamint, hogy nem tudhatta, hogy ez a hölgy hozza majd ki a társának az ételt, miközben ő a sajátját már megette...

SITA/para