Jobboldali ellenfele lesz Pavol Frešonak a megyei választásokon?

2013. május 7. - 09:09 | Belföld

Pavol Frešonak jobboldali ellenfele lehet a megyei választásokon Pozsony megyében, mégpedig Daniel Krajcer, aki Jozef Kollárral és öt kollégájával együtt kilépett a liberális SaS-ból.

„Ez egyelőre még nincs eldöntve. Még nem döntöttük el, s még én sem mondtam ki a végső szót ezzel kapcsolatban“ – jelentette ki Krajcer a sajtóértesüléssel kapcsolatban. Jozef Kollár nem akarta kommentálni a jelölést: „Semmi sincs kizárva“ – mondta.

Kollár és társai, akik megalapították a Liberális megállapodás (Lido) társulást, Daniel Lipšic pártjával, a Nova-val tárgyalnak minden megyében. A párbeszédek egy-két hét múlva zárulnak le. Mivel a Lido (Liberális egyezség) nem párt, így jelöltjei a Nova listáján indulnának.

Lipšic megerősítette azt a hírt, hogy tárgyalnak a liberálisokkal. „A tárgyalások még nem értek véget“ – jelentette ki a Nova elnöke. Krajcerrel kapcsolatban azt mondta, hogy több lehetőség került szóba, de ő úgy tudja, hogy a volt kulturális miniszter még nem döntött, hogy jelölteti-e magát.

Martin Slosiarik, a Focus ügynökség szociológusa szerint Krajcernek van esélye Frešo ellen. Frešo előnye, akit a KDH, a Híd, és saját pártja, az SDKÚ is támogat, hogy a régió ismert személyisége.

Pozsony megyefőnöki posztjára pályázik még Monika Flašíková­ Beňová (Smer) és Alojz Hlina is.

sme/para