Az MKP párkányi elnöke is részese a magyarországi trafikmutyinak!

2013. május 16. - 13:40 | Belföld

A mutyizásnak az országhatárok sem szabnak korlátokat: a Magyar Közösség Pártjának párkányi elnöke összesen három trafikot nyert. Retkes János Esztergomban is nyithat dohányboltot. A Duna-parti városban szinte nincs olyan trafik, amely ne kapcsolódna valahogyan a kormánypárthoz - írja a Népszava.

Úgy tűnik, a magyarországi lakcím nem volt feltétel a csókosok kiválasztásánál: a Párkány melletti Nánán élő Retkes János három trafikot nyithat Magyarországon. A szlovákiai Magyar Közösség Pártjának párkányi elnöke Pilismaróton, Táton és Esztergomban trafikozhat júliustól.

A Népszava információi szerint Retkes nem csupán az esztergomi fideszesekkel, de magas rangú tisztségviselők között is akadnak ismerősei: például korábban Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárral együtt vonta fel a székely zászlót a Mária Valéria híd esztergomi hídfőjénél.

Retkes esztergomi trafikja egyáltalán nem lóg ki a sorból. A városban összesen 16 koncessziót hirdettek meg, amelyből nem kevesebb mint 12 köthető a magyarországi kormányoldalhoz.

Retkes nem lóg ki a sorból

A trafikmutyi legnagyobb esztergomi nyertese a Sóron-család, akik tíz trafikot nyertek össze. Az eléggé nem méltatható teljesítményben az is szerepet játszhatott, hogy a családfő Sóron Tibor barátja és volt osztálytársa az esztergomi Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának.

Fejlemény azonban, hogy a trafikelosztásban a futballnak is szerep juthatott: Esztergomban nyert trafikot Karcagi Pál is, a Dorog FC volt vezetőedzője, akit nem más, mint maga Sóron Tibor, az Esztergom FC klubigazgatója csalogatott a Duna-parti város felnőttcsapatához edzőnek. Ugyanakkor Karcagi Pál a dorogi Merényi Tamásnak is ismerőse, aki az esztergomi városháza Városüzemeltetési Osztályának vezetője, egyúttal pedig a Dorog FC volt oszlopos tagja. Merényi Tamás egyébként Nyergesújfalun nyert trafikot, de édesanyja, Merényi Lipótné sem maradt ki az üzletből, ő lakóhelyükön, Dorogon kapott lehetőséget a trafikozásra.

(Népszava)