Štefan Kuffa ismét a vámpírbarbikkal riogat

2013. május 17. - 14:30 | Belföld

A horror- vagy morbid elemeket tartalmazó vagy magukon viselő babákat és játékokat eltiltaná a 12 éven aluli gyerekektől Štefan Kuffa, az Egyszerű Emberek képviselője.

Kuffa azt javasolja, hogy az ilyen játékok dobozára helyezzenek el figyelmeztetést arra vonatkozóan, hogy az nem ajánlott 12 éven aluli gyermekek számára. A képviselő szerint az ilyen játékok veszélyeztetik a gyerekek lelki épségét.

Frakcióbeli kollégáival, Richard Vašečkával és Erika Jurinovával ilyen irányú módosító javaslatot terjesztettek be a játékok biztonságáról szóló törvényhez. Úgy véli, a vámpírra emlékeztető Barbie-babák és hasonló játékok olyan elemeket viselnek magukon, például karmolásokat, vérnyomokat, halálfejet, kötszereket, amelyek démonokkal, szellemekkel, rémekkel és a sötétséggel hozhatók kapcsolatba.

Több ellenzéki képviselő egyetértett Kuffa érvelésével, hasonlóképp a játékok biztonságáról szóló törvény módosításának előterjesztője, Tomáš Malatinský (Smer-SD) gazdasági miniszter is egyetért annak szellemiségével. Ugyanakkor hozzátette, hogy most a vegyi biztonságra vonatkozó módosítással foglalkoznak, és a "helytelen játék" fogalmát nem is ismeri a törvény, ugyanakkor azzal foglalkozni fognak.

Martin Poliačik (SaS) ezzel szemben úgy vélte, hogy egy ilyen módosításnak nincs keresnivalója a törvényben, ugyanis a gyermekek neveléséért a szüleik a felelősek, nem pedig az állam.

SME/para