Feljelentést tett a Kvasnicának golyót ígérő Kočner

2013. május 20. - 09:16 | Belföld

A belügyminisztériumnál tett feljelentést a Glance Hous-ügyben eljáró vizsgálótiszt ellen az ügyben érintett Smer-közeli üzletember.

Kočner szerint a hivatali jogkörével élt vissza a nyomozó, amikor is nyilvánosságra hozta arról a vallomásról készült anyagot, melyben az OTP Banka egy igazgatótanácsi tagja szerint a bank ügyvédjének, Roman Kvasnicának golyót ígért a fejébe.

Kočner szerint erre nem volt joga – ugyanakkor a nyomozati anyag nem képezi titok tárgyát, csak a vizsgálótiszten múlik, hogy azt nyilvánosságra hozza-e. A vallomás másolatát megkapja a vallomást tevő személy is.

Ennek ellenére a minisztérium belső vizsgálatokat végző szerve a dokumentumok átadására szólította fel a Sme szerkesztőségét, mely először publikálta az iratot. A minisztérium szerint ez standard eljárás, „csak a megalapozott döntés meghozatalához szükséges legfontosabb lépéseket tették meg az ügyben.”

Marián Kočner neve Dobroslav Trnkáéval együtt merült fel a cseklészi Glance House-ügy néven elhíresült botrányban, de furcsa átutalásai miatt megbüntették a Penta bankját is, korábban pedig a maffiagyanús személyek listáján is szerepelt.

- sme.sk/para -