SDKÚ: Rossz irányba halad az ország

2013. június 23. - 14:20 | Belföld

Az SDKÚ kedden kerekasztal-beszélgetést rendez, melyre szakértőket és munkahelyteremtőket hívott meg. Jelen lesznek a munkavállalók képviselői, vállalkozók, kisvállalkozók és elemzők is – nyilatkozta a SITA-nak Ivan Štefanec, az SDKÚ alelnöke.

„Arról fogunk beszélni, hogy Szlovákiának jót-e tett az adóemelés“ – mondta a politikus, aki azt is kijelentette, hogy mindez rossz hatással volt az emberek életére. Ez látszik az államkasszában is, mivel kevesebb volt idén a bevétel a múlt évhez képest.

Ivan Štefanec szerint a kormánynak azon kéne dolgoznia, hogy jó irányba haladjon a fejlődés, azonban éppen az ellentétje történik. „Óvintézkedéseikkel az embereknek okoznak nehézségeket. Ezért a kerekasztal-beszélgetésre adócsökkentési javaslatokkal fogunk érkezni“ – mondta Štefanec.

Az SDKÚ alelnöke szerint a jelenlegi szituációban negatív irányba halad az ország. „Egy százalékponttal több a munkanélküliek száma, mint tavaly. Harmincezerrel kevesebb ember dolgozik. Nagyon rossz a közhangulat. A vállalkozók helyzete 2001 óta most a legrosszabb. Nálunk vannak a legmagasabb adók a posztkommunista országok közül“.

sita/para