Elmaradt Tom Nicholson kihallgatása

2013. július 8. - 14:32 | Belföld

Elnapolták Tom Nicholson újságíró hétfői kihallgatását. Nicholson vasárnap SMS-üzenetben értesült arról, hogy kihallgatása elmarad, s később döntenek az új időpontról.

Elmaradt Tom Nicholson kihallgatása

A Nemzeti Nyomozóhatóság nyomozója a katonai hírszerzéssel kapcsolatos blogja miatt akarta kihallgatni Nicholsont, melyben arról volt szó, hogy a Katonai Hírszerzés vezetői lenyúlták az állami vagyont, amiről több újságíró is kapott titkos információt. Nicholson közzé tette annak az épületnek a fotóját, amelyről írt. Azt szerette volna elérni, hogy az emberek megsaccolhassák, valóban annyit ér-e az ingatlan, mint amennyiért eladták.

A nyomozóhatóság egyik nyomozója a történtek után kihallgatásra rendelte be az újságírót, államtitok nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban. Nicholsonnak fogalma sincs, hogy ki jelentette fel.

„Nem tudom, hogy ez jó hír-e, vagy csak taktika, ám nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást. Főleg annak a két srácnak, akik délelőtt tíz órakor egy ‚A korrupcióval foglalkozzanak, ne a bloggerekkel‘ feliratú transzparenssel tűntek fel a rendőrállomás előtt“ – mondta Nicholson.

sme/para