661 ezerért fognak franciázni a hivatalnokok

2013. július 12. - 13:50 | Belföld

Hamarosan megkezdik a felkészülést a szlovák EU-elnökségre azok az állami hivatalok, melyeknek dolgozói hamarosan angol és francia nyelvkurzuson vesznek részt.

A külügyminisztérium már keresi azt a nyelviskolát, céget, ami megfelelő tanfolyamokat tudna tartani. Jelentkezők biztos akadnak majd, a nyertes 661 ezer eurót kap majd a nyelvkurzusok kivitelezésére. A külügyi tárca EU-s forrásokból merítené az összeget, legalábbis a nyilvánosságra hozott pályázati kiírás erről szól.

"Körülbelül 570 személy venne részt a a tanfolyamokon, ők mind olyan hivatalnokok akik érintettek a 2016-os szlovák EU-elnökség előkészületeiben és levezénylésében" - tájékoztatta a SITA hírügynökséget a külügyminisztérium sajtóosztálya. Az érintett hivatalnokok főként a minisztériumok és a kormányhivatal dolgozói, de nyelvtanfolyamon vesznek részt a főügyészség és a Szlovák Nemzeti Bank munkatársai is.

A minisztériumok és a kormányhivatal dolgozói egyébként általában minden kormányváltáskor kicserélődnek. A minisztérium nem nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy mi lesz azokkal a kiiskolázott dolgozókkal, akiket 2016-ig esetleg elbocsátanak...

A pályázati kiírás szerint az a pályázó nyer, aki a legalacsonyabb árat kínálja. A tanfolyamok 28 hónapig tartanak majd.

(sita/parameter)