A KDH beszólt az SDKÚ-nak: Mutassatok jobb államfőjelöltet!

2013. július 17. - 15:44 | Belföld

Ha az SDKÚ-nak megvan a véleménye a Híd és a KDH közös elnökjelöltjéről, Pavol Hrušovskýról, azt mondja ki egyértelműen.

„Ha az SDKÚ gyengének tartja a KDH jelöltjét, javasoljon egy jobb jelöltet. Azonban az SDKÚ ezt egy éve nem teszi meg“ – mondta Pavol Abrhan, a KDH alelnöke, aki Miroslav Beblavý azon kijelentésére reagált, hogy Hrušovskýnak nincs reális esélye arra, hogy megnyerje az elnökválasztást.

„Ha az SDKÚ mégis a támogatás mellett döntene, akkor feláldozná az elnökválasztást a KDH-val és a Híddal való jó kapcsolat oltárán. Nem lenne ez jó megoldás – jelentette ki az SDKÚ-s politikus.

Beblavý arra is emlékeztetett, hogy tavasszal azt mondta, hogy egy olyan politikust kéne támogatni, akinek reális esélye van a győzelemre, s aki közel áll az értékrendjükhöz. „Ha végignézem a jelöltek listáját, Ján Čarnogursky kivételével senkivel sincs problémám, de egyikükről sem gondolom azt, hogy le tudják győzni Robert Ficót vagy a Smer erős jelöltjét“. Beblavý azt is kijelentette, hogy csakis Iveta Radičová lenne képes arra, hogy legyőzze Ficót. A volt miniszterelnök azonban úgy néz ki, nem áll kötélnek. „Ha Iveta Radičovának megváltozna a véleménye, s kijelentenem, jót tenne az országnak, ha másképp határozna, akkor még lenne esélye, még akkor is, ha csak novemberben cselekedné meg ezt. Nincs szükség hosszú kampányra, mivel az emberek nagyon jól ismerik őt, megvan róla a véleményük, szerintem két-három hónap elégséges lenen egy kampányra“ – mondta Beblavý.

sita/para